Hoe een stoomstrijkijzer te gebruiken

- 2021-07-13-

1. Voor gebruik, de gele en groene tweekleurige draden in de voedingskern van destoomstrijkijzermoet worden geaard om het risico op elektrische schokken door lekkage van elektriciteit te voorkomen.
2. Til de voorkant van destoomstrijkijzerzodat de watervulopening naar boven is gericht en giet langzaam het gekookte water uit de watervulopening met een maatbeker. De hoeveelheid toegevoegd water kan worden bepaald aan de hand van het volume van het waterreservoir van het strijkijzer.
3. Een strijkijzer dat is uitgerust met een waterspiegelglas kan worden opgericht om het waterniveau in het waterreservoir te observeren en indien nodig water toe te voegen.
4. Op de stofindicator van destoomstrijkijzer, het label van de stofnaam is in principe hetzelfde als dat van het temperatuurregelende strijkijzer. Het verschil is dat er een extra stoommerkteken wordt toegevoegd.

5. Zet het strijkijzer aan, draai de temperatuurregelknop naar de stand tussen de wol en het linnen, het indicatielampje moet gaan branden. Als het indicatielampje uitgaat, betekent dit dat de temperatuur van de strijkijzerzool de gewenste waarde heeft bereikt.